5.1.13

עוף מתקתק בתנור וירקות שורש


איזה סופ"ש! בשישי היה יום קסום לטיולים קטנים בעיר, כל פעם זה מקסים אותי מחדש איך בחודש ינואר כשכל העולם קופא מקור (לפחות בחצי כדור הצפוני) לנו יש ימי שמש חמימים כאלו שמאפשרים לצאת לטייל ביפו העתיקה לאכול את החומוס הכי טעים בעולם (לדעתי - על זה נדון בפוסט אחר), לתפוס שמש ואפילו להתחמם מספיק בשביל לאכול גלידה... ולעומת זאת בשבת כאילו מתעוררים לספרה אחרת...גשם, מבול! מתחת לבית שלי למשך שעה היה נהר שלא איפשר לחצות את הכביש. כל זה עושה לי חשק למשהו חמים שגם לא מצריך יותר מידי עבודה ונותן 100% טעם..... אז קדימה שנתחיל?


חומרים:

עוף - רצוי כרעיים אפשרי גם עוף שלם.
4 בטטות.
3 גזרים גדולים.
שום - כמה שרוצים...
1/4 כוס שמן זית.
כף גדושה פפריקה.
מלח פלפל.
3 כפות סילאן.
4 כפות רוטב צ'ילי מתוק.

אז קדימה לעבודה...

מנקים את העוף ומניחים בתבנית (למי שעצלן כמוני ולא רוצה לשפשף תבניות - אין כמו תבנית חד פעמית...).
מקלפים את הבטטות והגזרים וחותכים לעיגולים.

מכינים את המרינדה - רצוי להכין יום מראש ולהשרות את העוף אבל נזכרתי בזה מאוחר מידי הפעם.... אז בקערה, רצוי בקערה שנכנסת למיקרו, מכניסים 1/4 כוס שמן זית, כף פפריקה, 2 כפות סילאן, 4 כפות צי'לי מתוק 3-4 שיני שום קצוצות ומלח פלפל לפי הטעם ומערבבים היטב...




 מניחים כף רוטב על כל עוף ומעסים, חוזרים על הפעולה פעמיים.


 מוסיפים את הבטטות והגזר וכמה שיני שום שלמות עם הקליפה למרינדה, סוגרים ומנערים עד שהכל מצופה היטב.




נכניס את הקערה למיקרו על החום הכי גבוה למשך כ-15 דקות.
במקביל נוסיף לעוף עוד שום, חלקו קלוף וחלקו שלם עם הקליפה.


לאחר רבע שעה נוסיף את הבטטות והגזרים לעוף - כולל כל המרינדה שנשארה בתחתית, נסדר יפה ונזליף עוד כף סילאן מלמעלה.




נכסה היטב בנייר כסף פלוס חורים ממזלג... ונכניס לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, למשך שעה וחצי לפחות. לאחר מכן נוציא את נייר הכסף וניתן עוד 10-15 דקות עד להזהבה.


וככה זה יצא.... בתאבון :)


היה טעים!


וזו אותה מנה מינוס הסילאן שבישלנו לפני שנה בניו-זילנד.... זיכרונות....


וזה הנוף שהיה לנו מהחלון.....

מדהים, לא? מי מזהה????

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה