11.12.13

מרק כתום על רגל אחת...


במזג אוויר כזה כולם אוכלים מרקים, אבל מה עושים כשאין חשק לצאת לקור ובמקרר אין הרבה..מאלתרים!
אני מתנצלת מראש אין תמונות והכל ככה על הדרך... אבל זה מתכון טעים וקליל.

אז מה היה לי במקרר?
2 בטטות בינוניות 
2 תפוחי אדמה קטנים
כוס אפונה וגזר (מהפריזר)
3-4 שיני שום.
מלח פלפל.

איך מכינים?
בסיר גדול מרתיחים מים, ולאחר שרתחו נוסיף כף אבקת מרק או ציר עוף.
ונכניס את כל הירקות ביחד חתוכים גס נתבל במלח פלפל, על אש גבוה עד רתיחה נוספת ואז על אש קטנה עד שכל הירקות התרככו.
לאחר שהכל מוכן נוריד מהגז, נוציא כחצי מכמות המים לסיר/קערה נפרדת ואת החצי השני נטחן בבלדר מוט.
אני אוהבת לטחון לגמרי, לאחר מכן אפשר להוסיף חלק מכמות המים ששמנו בצד - תלוי כמה סמיך אתם אוהבים את המרק.

זהו!
מתכון קליל... אז בתאבון!

אגב למי שלא בא לשלם הרבה על מותגים ורוצה לחסוך בסופר כמה שקלים - הקרוטונים של השופרסל מעולים - בטעם שום מעולה! והשקדי מרק טעימים מאוד מאוד כמו של המקור ועולים הרבה פחות....! בתאבון :)

2 תגובות: